Рогчета подкова
Други солени печива

Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Класик
250 мл хладка вода
30 г краве масло
10 г прясна мая
8 г (1 ч. л.) сол
20 г (1 с. л.) захар
70 г краве масло за намазване
200 г краве сирене за пълнеж
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете водата, маята и захарта. Добавете 3-4 лъжици от брашното, разбъркайте на каша и оставете сместа за 30 мин да се активира маята. Към втасалата мая добавете разтопеното масло и солта. Разбъркайте и на порции добавяйте брашно, като замесите меко еластично тесто.

2. Прехвърлете тестото на плота и доомесете с ръце и оформете на топка. Поставете обратно в купата, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да втаса на топло за час. Готовото тесто разделете на 4 части.

3. Всяка разточете на правоъгълник върху поръсен плот с брашно, намажете с разтопено краве масло и разпределете натрошено краве сирене.

4. Навийте на руло, усучете с ръце, прегънете на две, да заеме форма на подкова и подредете в тава за печене, покрита с хартия за печене. Рогчетата оставете да втасат 1 час.

5. Намажете с разбито яйце и печете 30 мин на 180 градуса, на загрята фурна, на второ ниво от долу нагоре.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.