Рогчета с извара


Други солени печива

Необходими продукти:

700 г брашно София мел
4 яйца
40 г прясна мая
250 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Прясното мляко се затопля и към него се прибявят маята, солта, захарта и 100 г брашно. Оставя се да втаса.

2. Останалото брашно се пресява и към него се прибавят 3 от яйцата, олиото и втасалата мая. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се доомесва с малко олио, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.

3. Тестото се разделя на малки топки, като може да се използва олио, за да не залепва. Всяка топка се разточва с точилка на правоъгълник. Дългите страни на правиъгълника се навиват леко навътре с ръка, така че да се получи триъгълник, в основата на който слагаме изварата(предварително овкусена със сол) и завиваме като кифлички.

4. Оставяме да втасат покрити с фолио.

5. Намазваме втасалите рогчетата с едно разбито яйце и печем на 200 градуса първо на долна фурна докато се надигнат и след това на горна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Катя Георгиева от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.