Рогчета с извара
Други солени печива
Необходими продукти:
700 г брашно София мел
4 яйца
40 г прясна мая
250 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Прясното мляко се затопля и към него се прибявят маята, солта, захарта и 100 г брашно. Оставя се да втаса.
2. Останалото брашно се пресява и към него се прибавят 3 от яйцата, олиото и втасалата мая. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се доомесва с малко олио, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
3. Тестото се разделя на малки топки, като може да се използва олио, за да не залепва. Всяка топка се разточва с точилка на правоъгълник. Дългите страни на правиъгълника се навиват леко навътре с ръка, така че да се получи триъгълник, в основата на който слагаме изварата(предварително овкусена със сол) и завиваме като кифлички.
4. Оставяме да втасат покрити с фолио.
5. Намазваме втасалите рогчетата с едно разбито яйце и печем на 200 градуса първо на долна фурна докато се надигнат и след това на горна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Катя Георгиева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване