Руло с ягоди
Сладкиши
Необходими продукти:
4 с.л. брашно София мел
1 кг пресни ягоди
400 г заквасена сметана
5 с.л. пудра захар
2 ванилии
3 яйца блат
1/2 ч.чаша захар
2 ванилии
Начин на приготвяне:
1. Ягодите се почистват и нарязват на малки парчета. Яйцата се разбиват със захарта докато увеличат обема си двойно. Добавят се 2 ванилии и 4 - те лъжици брашно.
2. Тази смес се изсипва в квадратната тава на фурната, която е покрита с намаслена хартия за печене.
3. Пече се на слаба фурна докато порозовее, максимум 15 мин.
4. Блата се вади от фурната, изчаква се няколко минути и се отлепва от хартията.
5. След като изстине върху него се разстилат нарязаните ягоди.
6. Върху тях се разстила 2/3 от разбитата със пудра захар сметана. Блата се навива на руло.
7. Украсява с нарязани на половинки ягоди. Пожелание допинг ягода отгоре за украса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Rosica Stancheva от шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване