Руло с шунка и кашкавал
Други солени печива

Изпратена от:

Десислава Владимирова от Няма

Необходими продукти:

500 г bрашно София мел Класик
1 1/2 ч. ч. топла вода
20 г мая от кубче (или 7 г суха мая)
1 1/2 с. л. сол
4 с. л. зехтин
шунка
кашкавал
маслини
печена чушка
1 жълтък
1 ч. л. кисело мляко
1 ч. л. олио

Начин на приготвяне:

1. Замесва се тесто и се оставя да втасва за около час. От него се разточва кора с дебелина около 0.5 см.

2. Върху кората се подрежда шунката кашкавала, маслините и печената чушка.

3. Завива се рулото. 

4. Оставия се да престои 30-ина минути и се намазва със смес от жълтък, киселото мляко и олио.

5. Пече се 30 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.