500 г брашно София мел Класик
1 1/2 ч. ч. топла вода
20 г мая от кубче (или 7 г суха мая)
1 1/2 с. л. сол
4 с. л. зехтин
шунка
кашкавал
маслини
печена чушка
1 жълтък
1 ч. л. кисело мляко
1 ч. л. олио
1. Замесва се тесто и се оставя да втасва за около час. От него се разточва кора с дебелина около 0.5 см.
2. Върху кората се подрежда шунката кашкавала, маслините и печената чушка.
3. Завива се рулото.
4. Оставия се да престои 30-ина минути и се намазва със смес от жълтък, киселото мляко и олио.
5. Пече се 30 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ