Руло със домати и моцарела
Други солени печива

Изпратена от:

Петя Стоянова от Бургас

Необходими продукти:

500 г брашно Класик на София мел
50 г захар
1/2 с.л сол
14 г суха мая
50 г масло
1 яйце
250 мл.прясно мляко
1 пакетче моцарела
2 домата
3 съръка магданоз
2 жълтъка за намазване
колелца домати за отгоре

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме си брашното, добавяме захарта, солта, маята и разбъркваме.

2. Прибавяме разтопеното масло, яйцето и леко затопленото мляко. Замесваме тесто, което оставяме да почине 40 мин. на топло. Когато е готово си го разточваме в правоъгълна форма и започваме да подреждаме нарязаните на кубчета моцарела и домати, и ситно нарязаният ни магданоз.

3. Завиваме рулото от двете страни. Приготвяме си тавичка с хартия за печене и си прехвърляме рулото с прегънатите страни надолу.

4. Оставяме още 20 мин. да втаса.

5. Намазваме с разбитите жълтъци, към тях добавяме и 1 с.л прясно мляко.

6. След това си слагаме колелцата домати и нарязаният на ситно магданоз.

7. Печем в предварително дагрята фурна на 180 С за 25-30 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

05.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.