Шоколадови бисквити


Дребни сладки

Необходими продукти:

120 г брашно
100 г пудра захар
2 яйца + 1 жълтък
25 г неподсладено какао на прах
115 г шоколад
1/4 ч.л. бакпулвер
40 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. Накълцваме шоколада на ситно с назъбен нож. Разтапяме го на водна баня и го оставяме настрана, за да се охлади.

2. В отделен съд смесваме брашното, какаото и бакпулвера и също оставяме настрана. Слагаме маслото със стайна температура в голяма купа. Прибавяме захарта и разбиваме с помощта на миксер. След това добавяме яйцата и разбиваме отново, до получим гладък крем. Към този крем, изливаме разтопения шоколад. Разбъркваме.

3. Постепенно и на части прибавяме и брашното, смесено с какаото и бакпулвера. Разбъркваме добре с дървена шпатула.

4. Тестото оформяме като тънък салам. Увиваме го в домакинско фолио и го оставяме в хладилник за 1 час или докато се стегне напълно.

5. След това с остър нож изрязваме бисквити, които оставяме за още 30 минути в хладилника.

6. Поставяме шоколадовите бисквити в тава, застлана с хартия за печене.

7. Изпичаме ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Antonia Delcheva от гр. Годеч

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

21.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.