Шоколадови бисквити
Дребни сладки
Необходими продукти:
120 г брашно
100 г пудра захар
2 яйца + 1 жълтък
25 г неподсладено какао на прах
115 г шоколад
1/4 ч.л. бакпулвер
40 г краве масло
Начин на приготвяне:
1. Накълцваме шоколада на ситно с назъбен нож. Разтапяме го на водна баня и го оставяме настрана, за да се охлади.
2. В отделен съд смесваме брашното, какаото и бакпулвера и също оставяме настрана. Слагаме маслото със стайна температура в голяма купа. Прибавяме захарта и разбиваме с помощта на миксер. След това добавяме яйцата и разбиваме отново, до получим гладък крем. Към този крем, изливаме разтопения шоколад. Разбъркваме.
3. Постепенно и на части прибавяме и брашното, смесено с какаото и бакпулвера. Разбъркваме добре с дървена шпатула.
4. Тестото оформяме като тънък салам. Увиваме го в домакинско фолио и го оставяме в хладилник за 1 час или докато се стегне напълно.
5. След това с остър нож изрязваме бисквити, които оставяме за още 30 минути в хладилника.
6. Поставяме шоколадовите бисквити в тава, застлана с хартия за печене.
7. Изпичаме ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Antonia Delcheva от гр. Годеч
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване