Шоколадово изкушение
Торти
Необходими продукти:
160 г брашно София мел класик тип 500
3 яйца
200 г масло
200 г захар
40 г какао
125 мл прясно мляко
1 ч.л бакпулвер
70 г смлени орехи
50 г шоколад
Начин на приготвяне:
1. Маслото, захарта, млякото, какаото и шоколада се слагат в тенджерка на котлона да ври/около 3 минути / при непрекъснато бъркане.
2. Сместа се оставя да изтине, като се отделя 180 мл за глазурата.
3. Отделят се белтъците и жълтъците.
4. Трите белтъка се разбиват с 2 с.л захар на сняг.
5. Трите жълтъка се разбиват като постепенно се слага какаовата смес, пресятото брашно с бакпулвера, ореховите ядки, към тази смес се добавят полека разбитите белтъци. Получената смес се изсипва във форма с ринг покрита с хартия за печене.
6. Пече се на 180 градуса около 30 минути.
7. След като сладкишът изтине се залива с шоколадовата глазура и се оставя в хладилника.
Приятен апетит.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Василева от Добрич
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/52FAxWEbow.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)