Шоколадово изкушение
Торти
Необходими продукти:
160 г брашно София мел класик тип 500
3 яйца
200 г масло
200 г захар
40 г какао
125 мл прясно мляко
1 ч.л бакпулвер
70 г смлени орехи
50 г шоколад
Начин на приготвяне:
1. Маслото, захарта, млякото, какаото и шоколада се слагат в тенджерка на котлона да ври/около 3 минути / при непрекъснато бъркане.
2. Сместа се оставя да изтине, като се отделя 180 мл за глазурата.
3. Отделят се белтъците и жълтъците.
4. Трите белтъка се разбиват с 2 с.л захар на сняг.
5. Трите жълтъка се разбиват като постепенно се слага какаовата смес, пресятото брашно с бакпулвера, ореховите ядки, към тази смес се добавят полека разбитите белтъци. Получената смес се изсипва във форма с ринг покрита с хартия за печене.
6. Пече се на 180 градуса около 30 минути.
7. След като сладкишът изтине се залива с шоколадовата глазура и се оставя в хладилника.
Приятен апетит.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Василева от Добрич
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване