Шоколадово изкушение


Торти

Необходими продукти:

160 г брашно София мел класик тип 500
3 яйца
200 г масло
200 г захар
40 г какао
125 мл прясно мляко
1 ч.л бакпулвер
70 г смлени орехи
50 г шоколад

Начин на приготвяне:

1. Маслото, захарта, млякото, какаото и шоколада се слагат в тенджерка на котлона да ври/около 3 минути / при непрекъснато бъркане.

2. Сместа се оставя да изтине, като се отделя 180 мл за глазурата.

3. Отделят се белтъците и жълтъците.

4. Трите белтъка се разбиват с 2 с.л захар на сняг.

5. Трите жълтъка се разбиват като постепенно се слага какаовата смес, пресятото брашно с бакпулвера, ореховите ядки, към тази смес се добавят полека разбитите белтъци. Получената смес се изсипва във форма с ринг покрита с хартия за печене.

6. Пече се на 180 градуса около 30 минути.

7. След като сладкишът изтине се залива с шоколадовата глазура и се оставя в хладилника.

Приятен апетит.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виолета Василева от Добрич

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.