Шоколадово суфле
Сладкиши

Изпратена от:

Paulina Ivanova от Софийска

Необходими продукти:

125 г брашно София мел екстра
200 г шоколад натурален
7 яйца
200 г масло
270 г захар
50 г какао
мазнина за формите

Начин на приготвяне:

1. Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.

2. Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.

3. Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.