Сирена пита
Питки, Погачи
Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. брашно Класик София Мел
500 г кисело мляко
1 ч.л. хлябна сода
1 ч.л. сол
1/3 ч.ч. олио
100 г топено сирене
розмарин
Начин на приготвяне:
1. В купа изсипете киселото мляко. Към него прибавете содата, разбъркайте и изчакайте да шупне. След това към млякото добавете солта и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете олиото.
2. Към получената смес малко по малко добавяйте пресято брашно (около 2-3 чаени чаши) до получаване на гъста каша.
3. Добавете натрошения розмарин и нарязаното на малки кубчета топено сирене.
4. Разбъркайте добре и изсипете в подходящ съд, който е предварително намазнен и набрашнен (или няколко формички за кексчета).
5. Печете в предварително загрята на 180◦C за около 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Стоян Войников
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване