Сирени коматчета


Питки, Погачи

Необходими продукти:

550 г брашно София Мел Класик
10 г суха мая
10 г захар
5 г сол
50 мл топла вода
50 мл олио
250 мл кисело мляко
1 яйце размер L
200 г сирене
20 галета

Начин на приготвяне:

1. В чашка топла вода се изсипва пакетче суха мая, захар 10 г, разбърква се и се покрива за 10 мин. В купа се обърква пресятото брашно, солта, олиото, яйцето, разбито в киселото мляко, прибавя се содата с активизираната мая. Омесва се тесто.

2. Втасва под кърпа за около 50 мин, после се разделя на 8 парчета, ръцете са намазнени с олио.

3. Разстила се тестото в дланта и се поставя натрошеното сирене, затваря се и се овалва топка, поставя се в тава за печене. Като се наредят и осемте топки със сирене, се намазват със смес от 20 мл олио, 2 щипки сол, 20 г галета.

4. Покриват се с кърпа и се оставят за 30 мин.

5. Пекат се във фурна на 200 градуса за около 20 минути - до леко порозовяване. По време на печенето се пръска с вода. След изваждането от фурната - пръскане с вода и покриване с кърпа за 5 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Христова от Варна

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.