Сладки с тахан
Дребни сладки
Необходими продукти:
100 г брашно София Мел Класик
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
60 г масло на стайна температура
40 г сусамов тахан
50 г захар пудра захар за украса
1 ч.л. пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
1. Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, сол.
2. В друга купа смесете тахана, маслото и захарта и разбийте с миксер. Добавете сухите към мокрите съставки.
3. Оставете купата в хладилник за 30 минути.
4. С помощта на чаена лъжица оформете топчета и ги поставете върху хартия за печене. Оставете място между сладките.
5. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
6. Извадете сладките от фурната и поръсете с пудра захар.
7. Оставете ги в тавата, докато напълно не изстинат.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Юлия Гарбузова
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване