Сладкиш с какаова глазура
Сладкиши

Изпратена от:

Diana Androva от град Септември

Необходими продукти:

20 с.л бяло брашно София мел Екстра
5 яйца
20 с.л захар
1 ч.ч кисело мляко
1 бакпулвер
ванилия
щипка сол
за глазурата: 6 с.л захар
4-5 с.л какао
1/2 чаена чаша вода
50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Яйцата, захарта, брашното, ванилията и киселото мляко, в което сме разтворили бакпулвера, се разбъркват много добре с лъжица.

2. Готовата смес се изсипва в малка тава, която е намазнена и набрашнена.

3. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 35 минути.

4. Готовият сладкиш се охлажда и се нарязва на ромбове.

5. Приготвяме глазурата като смесваме захарта, водата, маслото и какаото и загряваме на котлон докато заври, нужно е да ври около 1 минута, за да се получи еднородна смес.

6. С топлата глазура покриваме равномерно сладкиша и когато изстине напълно е готов за консумация!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.