Снежни топки
Дребни сладки

Изпратена от:

Владимира Кючукова от Бургас

Необходими продукти:


750 г брашно Екстра
150 г пудра захар
1 бакпулвер
1/2 ч.л. амонячна сода
1 яйце
200 г смлени бадеми
40 г ром
400 г мас (разтопена)
3 бр. ванилия
200 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват преситеното брашно Екстра и всички останали сухи съставки. След това се добавя рома и маста.

2. Размесва се всичко, получава се меко и ронливо тесто, което се оформя на топки и се слага върху хартия за печене.

3. Пече се на 180 градуса до леко потъмняване за 10-15 минути. Като поизстинат се овалват в пудра захар, ароматизирана с 1 ванилия.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.