Сочна домашна пица


Други солени печива

Необходими продукти:

480 г брашно София Mел eкстра
240 мл хладка вода
1 с.л захар
2 с.л зехтин
1 ч.л сол
1 пакетче мая
100 г доматено пюре
50 г топено сирене
350 г моцарела
200 г гъби
2 броя кренвирши
50 г маслини

Начин на приготвяне:

1. Във водата се разтваря маята. Добавя се захарта и се оставя да шупне. 2. В купа се смесват брашното, солта, зехтина и шупналата мая и всичко се разбърква с лъжица. Омесва се с ръце. 3. Готовото тесто оформете на топка и го оставете да втаса /трябва да удвои обема си/ за около 30 минути на топло място, покрито с фолио за да не хване коричка. 4. След като тестото е готово, го разточете и оформете борд като поставите топено сирене по цялата дължина от външната страна на блата и загънете краищата навътре. 5. Намажете блата с доматен сос и разпределете отгоре моцарелата, гъбите, кренвиршите и маслините. 6. Печете в предварително загрята фурна на 200 ⁰ C за около двадесет минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

11.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.