Содени питки
Питка, Погача

Изпратена от:

Стойка Борисова от Село Царацово

Необходими продукти:


25 супени лъжици брашно София мел Класик
1 кофичка кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка оцет
1 чаена лъжичка сол
4 супени лъжици олио
200 г натрошено сирене
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа слагаме брашното, след това киселото мляко със содата и оцета, добавяме солта, олиото и натрошеното сирене и замесваме меко тесто.

2. Правим топчета колкото мандарини, леко ги сплескваме и печем в тава застлана с хартия или намазана с мазнина.

3. Печем в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.