Солен кекс


Други солени печива

Необходими продукти:

200 г брашно София Мел екстра
3 яйца
100 мл пр. мляко
100 мл олио
1 бакпулвер
100 г сирене
100 г кашкавал
80 г маслини без костилка
100 г шунка
1 ч.л. чубрица (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата, олиото и прясното мляко.

2. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера.

3. Сиренето се натрошава, а кашкавала, маслините и шунката се режат на дребни парченца.

4. Прибавят се към тестото, заедно с чубрицата и се разбърква.

5. Изсипваме готовото тесто за солен кекс в правоъгълна кексова форма, покрита с хартия за печене.

6. Пече се около 40-45 минути при температура 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мариана Стоянова от Карнобат

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

26.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.