Солен кекс с бекон и кашкавал
Други солени печива

Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Необходими продукти:

450 г брашно София Мел - Класик
4 яйца;
260 г заквасена сметана;
130 мл олио;
1 ч.л. сода бикарбонат;
130 г пушено филе или бекон
120 г кашкавал;
120 г обезкостени маслини;
170 г сирене;
5-6 чери доматчета;
чубрица;
розмарин;
сол на вкус;

Начин на приготвяне:

1. Беконът, чери доматите и маслините се нарязват. Натрошава се сиренето. В купа се разбиват яйцата. Содата се гаси в заквасената сметана и се изсипва в яйцата. Добавя се и олиото. Следват сиренето, маслините, нарязаните домати и беконът. Сместа се обърква добре. Постепенно се прибавя пресятото брашно, като бъркането с лъжица продължава до усвояването му.

2. Получава се гъста и лепкава смес. Посолява се на вкус (внимавайте да не пресолите, ако сиренето и маслините са солени). Слагат се подправки по избор. Аз сложих чубрица и розмарин.

3. Половината от добре разбърканата смес се разпределя равномерно на дъното на кексова форма, която е покрита с хартия за печене.

4. Отгоре се подрежда нарязаният на филийки кашкавал, а върху него - останалата смес.

5. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, което отнема около 50 - 55 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.