Солен кекс със сусам
Други солени печива

Изпратена от:

Румяна Сакалийска от Девин

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел
3 с.л. прясно мляко
3 яйца
150 г кашкавал
150 г сирене
1 ч.л. хималайска сол
5 с.л. сусамово олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
сусам - за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа изсипваме киселото и прясното мляко, яйцата и разбъркваме добре.

2. След това прибавяме настърганите на ситно ренде сирене и кашкавал, олиото, солта и разбъркваме. Накрая малко по малко и при непрекъснато бъркане прибавяме пресятото брашно с бакпулвера.

3. Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена квадратна форма за кекс и най-отгоре поръсваме обилно със сусам.

4. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.