Солени еклери


Други солени печива

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел
3 яйца
100 г краве масло
200 мл вода (или 100 мл вода+ 100 мл прясно мляко)
50 г настъргано твърдо сирене (кашкавал)
400 г (2 кут) крем-сирене
100 г пушена сьомга
перца от зелен лук

Начин на приготвяне:

1. В тенджера загрейте водата, маслото и щипка сол. Когато маслото се разтопи и сместа заври, изсипете наведнъж брашното и разбърквайте докато се получи гладка смес, която се отлепя от стените на съда.

2. Оставете за 1-2 мин. на котлона като продължите да бъркате. Когато тестото се поохлади добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате тестото много добре до пълното му усвояване. Накрая добавете настърганото сирене.

3. Шприцовайте еклерите върху хартия за печене на разстояние един от друг, може да поръсите с настърган кашкавал и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 мин. Не отваряйте вратата на фурната.

4. За пълнежа пасирайте до гладка смес крем-сиренето и нарязаната сьомга. Прибавете нарязаните на ситно перца зелен лук. По желание може да овкусите и с черен пипер, малко лимонов сок или други зелени подправки.

5. Когато еклерите изстинат добре ги разрежете през средата и напълнете с плънката.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мила Нешева-Христова от Плевен

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

31.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.