Солени мъфини с топено сирене и шунка


Други солени печива

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Класик
1/2 ч.ч. Олио
300 г кисело мляко
2 яйца
10 г бакпулвер
1/3 ч.л. Сол
100 г топено сирене
100 г шунка
100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват яйцата, олиото и киселото мляко. Към тях се прибавят пресятото брашно, бакпулвера и солта.

2. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Във форма за мъфини се слага по една лъжица от сместа, след което се поръсва с нарязана на малки парчета шунка и се добавя парче топено сирене.

3. Слага се още от сместа, за да покрие шунката и топеното сирене.

4. Мъфините се пекат за 25 минути /или до готовност/ във предварително загрята фурна на 180°.

5. Няколко минути преди да станат готови може да се поръсят с кашкавал и да се върнат във фурната, за да се запекат.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Златева от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

31.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.