Соленки


Други солени печива

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София Мел класик
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. свинска мас
1 к.л. сода
1 яйце 
150 г сирене

Начин на приготвяне:

1. Сипва се содата в киселото мляко, за да се активира.

2. Свинската мас се разтапя. Яйцето се разбива и към него се добавят свинската мас и киселото мляко със содата. Разбърква се добре, за може съставките да се смесят.

3. Добавя се брашното на три части и се замесва меко тесто.

4. Добавя се сиренето и отново се омесва. Така полученото тесто се разточва на кора 0,5 см. и се реже на ивици.

5. Пекат се в предварително загрята на 180° фурна за около 10 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Петя Великова от Бяла

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

26.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.