125 г брашно София мел Екстра
150 г овесени ядки
70 мл олио
2 яйца
150 г сирене
70 г извара
40 г заквасена сметана
120 г кашкавал
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
1. Смесваме всички продукти в купа и замесваме тесто. Оставяме го да престои 20 минути. Застиламе тава с хартия за печене.
2. Взимаме от тестото, оформяме топка, леко притискаме и слагаме в тавата. Това правим с цялото тесто. Получават се около 16 соленки.
3. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути или до златисто.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ