Соленки с овесени ядки


Други солени печива

Необходими продукти:

125 г брашно София мел Екстра
150 г овесени ядки
70 мл олио
2 яйца
150 г сирене
70 г извара
40 г заквасена сметана
120 г кашкавал
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Смесваме всички продукти в купа и замесваме тесто. Оставяме го да престои 20 минути. Застиламе тава с хартия за печене.

2. Взимаме от тестото, оформяме топка, леко притискаме и слагаме в тавата. Това правим с цялото тесто. Получават се около 16 соленки.

3. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути или до златисто.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Искра Николова от Бургас

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

19.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.