500 г брашно София мел Класик
200 г краве сирене
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 и 1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
100 г масло
300 мл прясно мляко
1. Изсипете брашното в купа и прибавете към него бакпулвера, содата, солта и черния пипер.
2. Натрошете сиренето и нарежете маслото на малки кубчета.
3. Добавете в купата и разбъркайте всичко добре.
4. Налейте млякото, смесете, докато започне да се оформя тесто и прехвърлете върху кухненския плот.
5. Омесете с ръце и оформете соленки.
6. Подредете ги в тава, покрита с хартия и печете 15-18 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ