Тарт със сметана и пармезан
Други солени печива
Необходими продукти:
160 г София мел класик
90 г краве масло
110 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
200 г кашкавал
2 с.л. настърган пармезан
150 мл готварска сметана
2 яйца
Начин на приготвяне:
1. Брашното се смесва с нарязани кубчета студено масло до трохи.
2. Прибавят се млякото, солта, захарта и се омесва бързо еластично тесто.
3. Оформя се на топка и се увива във свежо фолио, след което се поставя за 10 минути в хладилник.
4. Тестото се разточва в кръг и се поставя в намаслена форма с диаметър 22 см, като се покриват и стените на формата.
5. Отгоре се поставя лист хартия и се изсипват фасул (боб, ориз) и се запича в гореща фурна на 220 С за 5-7 минути.
6. Хартията се отстранява. Яйцата се разбиват добре с прясното мляко и сметаната. Прибавят се солта и кашкавалите. Внимателно се разбърква.
7. Излива се във формата и се подравнява. Фурната се загрява на 220 С. Тартата с кашкавал се пече за 25-30 минути или до златист цвят.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Искърова от Бяла
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване