Тарт със сметана и пармезан


Други солени печива

Необходими продукти:

160 г София мел класик
90 г краве масло
110 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
200 г кашкавал
2 с.л. настърган пармезан
150 мл готварска сметана
2 яйца

Начин на приготвяне:

1. Брашното се смесва с нарязани кубчета студено масло до трохи. 

2. Прибавят се млякото, солта, захарта и се омесва бързо еластично тесто.

3. Оформя се на топка и се увива във свежо фолио, след което се поставя за 10 минути в хладилник.

4. Тестото се разточва в кръг и се поставя в намаслена форма с диаметър 22 см, като се покриват и стените на формата.

5. Отгоре се поставя лист хартия и се изсипват фасул (боб, ориз) и се запича в гореща фурна на 220 С за 5-7 минути.

6. Хартията се отстранява. Яйцата се разбиват добре с прясното мляко и сметаната. Прибавят се солта и кашкавалите. Внимателно се разбърква.

7. Излива се във формата и се подравнява. Фурната се загрява на 220 С.  Тартата с кашкавал се пече за 25-30 минути или до златист цвят.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Деница Искърова от Бяла

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

10.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.