Тесто за пица


Други солени печива

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел класик
125 мл вода
7 г мая
6 г сол
8 г захар
20 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. В топла вода се разтваря маята и след това се добавят захарта и солта.

2. Оставя се настрана сместа.

3. Към брашното се добавя маята и постепенно се замесва гладко тесто.

4. Накрая се добавя зехтина и се продължава месенето, докато мазнината се поеме напълно.

5. Тестото се оставя да втаса до удвояване на топло място, като се покрива купата с прозрачно фолио и кърпа.

6. Втасалото тесто се използва за приготвяне на пица.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Камелия Атанасова от Добрич

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.