Тесто за пица и мекици


Други солени печива

Необходими продукти:

400 гр бяло брашно класик София мел
20 гр прясна мая
150 мл водя
50 гр кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 яйце
1 с.л. оцет
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. В леко топлата вода разтваряме маята, солта, захарта и добавяме 150 г от брашното. Оставяме маята да се надигне.

2. Пресяваме останалото брашно и към него прибавяне яйцето, оцета, олиото, киселото мляко, содата и готовата мая.

3. Омесва се меко тесто. Ако се използва за пица може да се раздели на топки. Ако е за мекици накрая се доомесва с малко олио. Оставя се да втаса.

4. Ако правим пица използваме малко брашно за оформяне на блата. А за мекици използваме олио за по-лесно разстилане.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Христо Георгиев от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.06.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.