Точени мекици със сирене


Други солени печива

Необходими продукти:

230 г София Мел Класик
1 яйце
100 г кисело мляко
2 г сол
2 г сода за хляб
150 г краве сирене
200 мл слънчогледово олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват киселото мляко и содата и се разбъркват. Добавят се яйцето, солта и сместа отново се разбърква с лъжица. На порции се добавя 200 грама брашно и се замесва меко тесто. Оставя се да почива 10 минути. Тестото се разделя на 12 малки топчета.

2. Всяко се разточва на малък кръг върху поръсен плот с брашно. Поставя се по чаена лъжичка натрошено сирене в средата. Сгъва се на полумесец и отново се разточва леко тестото.

3. Мекиците се оставят да почиват върху поръсен плот с брашно около 20 минути.

4. Пържат се в сгорещено олио като се обръщат и от двете страни.

5. Може да се хапват със сладко, айрян, може натурално, или поръсени с пудра захар. А може и в комбинация с нещо солено.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

16.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.