Точени мекици със сирене
Други солени печива
Необходими продукти:
230 г София Мел Класик
1 яйце
100 г кисело мляко
2 г сол
2 г сода за хляб
150 г краве сирене
200 мл слънчогледово олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват киселото мляко и содата и се разбъркват. Добавят се яйцето, солта и сместа отново се разбърква с лъжица. На порции се добавя 200 грама брашно и се замесва меко тесто. Оставя се да почива 10 минути. Тестото се разделя на 12 малки топчета.
2. Всяко се разточва на малък кръг върху поръсен плот с брашно. Поставя се по чаена лъжичка натрошено сирене в средата. Сгъва се на полумесец и отново се разточва леко тестото.
3. Мекиците се оставят да почиват върху поръсен плот с брашно около 20 минути.
4. Пържат се в сгорещено олио като се обръщат и от двете страни.
5. Може да се хапват със сладко, айрян, може натурално, или поръсени с пудра захар. А може и в комбинация с нещо солено.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване