800 г брашно София Мел Класик
2 яйца
100 г масло
200 мл прясно мляко
200 мл кисело мляко
400 г сирене
1 прясна мая
1. Маята се активира с лъжица захар и брашно. Добавя се в брашното.
2. Добавят се разбитите 1 цяло яйце, единия белтък,п рясното и кисело мляко и разтопеното масло.
3. Омества се тесто и се оставя за втаса. Втасалото тесто се разделя на шест топки.
4. Всяка топла се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и се поръсва с натрошено сирене, като се навива на охлювче.
5. Втасват втори път, намазват се с разбит жълтък, олио и прясно мляко и се пекат на 190 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ