Тутманик със сирене
Питка, Погача

Изпратена от:

Мария Иванова от Сливен

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Класик
2 яйца
300 грама сирене
1 с. л захар
1 ч. л сол
1/2 суха мая
200 мл прясно мляко
200 г мас

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря с млякото, солта, захарта и 2 с.л. брашно, за да се получи каша.

2. В голям съд (тава) изсипваме сместа и добавяме 1 яйце и 1 кг брашно .

3. Омесва се тесто и се разделя на 4 топки, като всяка се точи отделно на лист.

4. Разточва се първата топка, намазва се с мас и поръсваме със сирене.

5. Навиваме/нагъваме и поставяме в тава. По същият начин се процедира и с останалите 3 топки.

6. Оставяме да втаса за 20-30 минути, след което мажем отгоре със яйце.

7. Печем във фурна за 40 минути на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.