Тутманик
Питки, Погачи
Необходими продукти:
800 г София мел Екстра
200 мл прясно мляко
200 мл топла вода
11 г суха мая
2 яйца
1 с.л. захар
1 с.л. сол
20 г краве масло за намазване
250 г краве сирене
Начин на приготвяне:
1. Замесва се меко тесто и се оставя да почива за 30 минути. След, като се удвои тестото се разделя на две равни части. Всяка част се разделя на 8, или се правят 8 топчета. Така се разделя и втората част на тестото, получават се общо 16 топчета.
2. Всяко топче се разстила на малка кора, която се маже със краве масло и се поръсва със сирене навива се на руло. Прищипват се двата края, което се оформя, като сърце. Така се правят и останалите топчета.
3. Подреждат се прави по периферията на тавата. Останалите се редят във вътрешността на тавата. При мен по периферията на тавата са 9 бр. а вторият ред са 5 бр. и във средата са две. Или общо са 16 броя.
4. Оставят се за 30 минути да се удвои и със помощта на остър нож се прави разрез.
5. Маже се с жълтък и една чаена лъжичка прясно мляко. Пече се на 180 г за 40 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Искърова от Бяла
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване