Тутманик
Питка, Погача

Изпратена от:

Деница Искърова от Бяла

Необходими продукти:

800 г София мел Екстра
200 мл прясно мляко
200 мл топла вода
11 г суха мая
2 яйца
1 с.л. захар
1 с.л. сол
20 г краве масло за намазване
250 г краве сирене

Начин на приготвяне:

1. Замесва се меко тесто и се оставя да почива за 30 минути. След, като се удвои тестото се разделя на две равни части. Всяка част се разделя на 8, или се правят 8 топчета. Така се разделя и втората част на тестото, получават се общо 16 топчета.

2. Всяко топче се разстила на малка кора, която се маже със краве масло и се поръсва със сирене навива се на руло. Прищипват се двата края, което се оформя, като сърце. Така се правят и останалите топчета.

3. Подреждат се прави по периферията на тавата. Останалите се редят във вътрешността на тавата. При мен по периферията на тавата са 9 бр. а вторият ред са 5 бр. и във средата са две. Или общо са 16 броя.

4. Оставят се за 30 минути да се удвои и със помощта на остър нож се прави разрез.

5. Маже се с жълтък и една чаена лъжичка прясно мляко. Пече се на 180 г за 40 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.