Тутманик с лимонада
Питка, Погача

Изпратена от:

Катя Георгиева от София

Необходими продукти:

650 г брашно София Мел Класик
5 яйца
30 г прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
250 мл лимонада
50 свинска мас/масло
100 мл олио
400 г сирене

Начин на приготвяне:

1. Първо приготвяме мая. В затоплената лимонада прибавяме солта, захарта и прясната мая, около 150 г от брашното и оставяме да се надигне.

2. С готовата мая, 4 от яйцата, маста/маслото, олиото и останалото брашно замесваме меко тесто. Накрая го доомесваме с още малко олио.

3. Разделяме тестото на 6 топки и оставяме да втаса.

4. Втасалите топки разстиламе на кора, поръсваме с натрошено сирене и завиваме на руло. Усукваме от двата края в противоположни посоки фитила и правим възел.

5. Така получените възли подреждаме в тава с хартия за печене и оставаме да втасат.

6. Намазваме тутманика с яйце и печем в предварително загрята долна фурна на 200 градуса и когато удвои обема си включваме и горната.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.06.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.