Ванилени кравайчета


Дребни сладки

Необходими продукти:

150 г брашно София Мел екстра
70 г готварско нишесте - царевично
70 гр пудра захар
80 г смлени орехи
150 г масло със стайна температура
1 жълтък
200 г пудра захар за овалване
2 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне:

1. Омесваме тесто от брашното, нишестето, захарта и смлените орехи.

2. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъка. Започваме да месим, докато тестото стане гладко.

3. Оставяме го за една вечер на хладно място да отпочине.

4. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета.

5. Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура (170 градуса) до порозовяване. След като ги извадим, ги оставяме да поизстинат, но още топли овалваме в приготвената пудра захар с ванилия.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Николинка Попова от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.