Ванилови мъфини
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 бр яйца
1 ч ч брашно класик
125 гр краве масло
1/2 ч.ч захар
1/3 ч.ч кисело мляко
2 бр ванилии
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Първата стъпка от рецептата за ванилови мъфини е подготовката на продуктите. Разтопете маслото на водна баня, яйцата извадете от хладилника, пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Разбийте яйцата, заедно със захарта с миксер, тел за разбиване или пък с вилица. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте, добавете и маслото. Към течната смес добавете пресятото с бакпулвера брашно малко по малко при непрекъснато разбиване до получаване на еднородна смес.
2. Накрая добавете и есенцията и отново разбийте. Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка и пълните ¾ от обема. Внимавайте да не напълните формите за мъфини прекалено, защото по време на печене мъфините увеличават обема си и ако сместа във формичките е повече от необходимото ще прелее и няма да се изпекат. Ако ползвате силиконова форма за мъфини не е необходимо да слагате хартиени кошнички, само намажете формата с предварително с олио и изсипете сместа.
3. Печете ваниловите мъфини в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Проверете дали мъфините са изпечени като бучнете с клечка за зъби, ако остане суха - мъфините са готови! Рецептата за ванилови мъфини е изпълнена!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ива Кюпчева от Велико Търново
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване