Ванилови мъфини
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Ива Кюпчева от Велико Търново

Необходими продукти:

2 бр яйца
1 ч ч брашно класик
125 гр краве масло
1/2 ч.ч захар
1/3 ч.ч кисело мляко
2 бр ванилии
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Първата стъпка от рецептата за ванилови мъфини е подготовката на продуктите. Разтопете маслото на водна баня, яйцата извадете от хладилника, пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Разбийте яйцата, заедно със захарта с миксер, тел за разбиване или пък с вилица. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте, добавете и маслото. Към течната смес добавете пресятото с бакпулвера брашно малко по малко при непрекъснато разбиване до получаване на еднородна смес.

2. Накрая добавете и есенцията и отново разбийте. Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка и пълните ¾ от обема. Внимавайте да не напълните формите за мъфини прекалено, защото по време на печене мъфините увеличават обема си и ако сместа във формичките е повече от необходимото ще прелее и няма да се изпекат. Ако ползвате силиконова форма за мъфини не е необходимо да слагате хартиени кошнички, само намажете формата с предварително с олио и изсипете сместа.

3. Печете ваниловите мъфини в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Проверете дали мъфините са изпечени като бучнете с клечка за зъби, ако остане суха - мъфините са готови! Рецептата за ванилови мъфини е изпълнена!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.