Великденски пилета


Дребни сладки

Необходими продукти:

400 г София Мел Екстра
3 яйца
200 г захар
200 мл мас
55 г кисело мляко
5 г амоняк
3 г сода бикарбонат
5 мл оцет
2 г ванилия
10 г кора от лимон
20 мл жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и в тава на дъното се прави кладенче. В него се добавят яйцата, захарта, мас, амоняка погасен в киселото мляко,а содата в оцета.

2. Добавяме ванилията и лимоновата кора и месим меко тесто. Точим кора с дебелина 0,5 мм и изрязваме с формички. Намазваме фигурките с разбит жълтък и поръсваме с захар.

3. Печем в тава покрита с хартия в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до бледо розово.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Радостина Димитрова от Стара Загора

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

25.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.