2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.ч захар
1 ч.ч сладко от смокини
1 ч.ч хладка вода
100 мл олио
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
4 с.л. пудра захар
1. Всички съставки се объркват в дълбока купа с дървена лъжица и се прибавя пресятото брашно.
2. Получава се гъста кексова смес, която изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър 30-35 см.
3. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути до суха клечка. Когато сладкишът е напълно охладен поръсваме с пудра захар по желание.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ