Вкусна питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Дияна Щерева от Бургас

Необходими продукти:

550 г брашно - тип 500 София мел
200 мл. прясно мляко
кубче прясна мая
1 ч.л. сол
2 ч.ч. натрошено сирене
1/4 краве масло
2 яйца
сусам за поръсване
олио за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разтваряме маята в млякото, добавяме яйцата, като предварително отделяме един жълтък за намазване.

2. Половината масло, брашното и солта замесваме на меко тесто, което оставяме да втаса за половин час. Замесваме го пак, разделяме на 4 топки. Всяка топка разточваме на кръг и слагаме в тава една върху друга като всяка кора мажем с олио и поръсваме със сирене,само най горната кора не слагаме нищо. Режем с нож на 16 парчета без да разрязваме в средата. Усукваме две по две парченцата, прищипваме ги в края да се заоблят.

3. Питата втасва за около 40 мин., като мажем с разбито с олио яйце и я поръсваме със сусам.

4. Печем на 170 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.