Вкусни закуски с колбас


Други солени печива

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
75 мл. вода
100 мл. прясно мляко
3 г суха мая
20 г захар
10 г сол
35 г масло
35 г олио
1 яйце
10 броя пуешки кренвирши
100 г Доматен сос
10 г чубрица
10 г сусам

Начин на приготвяне:

1. Слагаме всички продукти ( без сусам, чубрица, кренвирши и доматен сос) в машина за хляб.

2. Отделяме жълтъка и белтъка на яйцето и слагаме в сместа за тесто само белтъка, а жълтъка отделяме за намазване.

3. Избираме програма за тесто - обикновено с продължителност час и половина.

4. След приключване на програмата за тесто, изваждаме тестото и разделяме на 10 топчета.

5. Разточваме всяко топче до желаната големина.

6. Слагаме доматен сос на половината на разточеното топче и добавяме кренвирша в края.

7. Оформяме всяко топче във формата на кифличка.

8. Оставяме кифличките да втасат още един час.

9. След един час намазваме с жълтък и поръсваме с чубрица и сусам.

10. Печем 30 мин на 180 градуса във фурна със вентилатор.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Николай Киров от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

14.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.