Вкусни закуски с колбас
Други солени печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
75 мл. вода
100 мл. прясно мляко
3 г суха мая
20 г захар
10 г сол
35 г масло
35 г олио
1 яйце
10 броя пуешки кренвирши
100 г Доматен сос
10 г чубрица
10 г сусам
Начин на приготвяне:
1. Слагаме всички продукти ( без сусам, чубрица, кренвирши и доматен сос) в машина за хляб.
2. Отделяме жълтъка и белтъка на яйцето и слагаме в сместа за тесто само белтъка, а жълтъка отделяме за намазване.
3. Избираме програма за тесто - обикновено с продължителност час и половина.
4. След приключване на програмата за тесто, изваждаме тестото и разделяме на 10 топчета.
5. Разточваме всяко топче до желаната големина.
6. Слагаме доматен сос на половината на разточеното топче и добавяме кренвирша в края.
7. Оформяме всяко топче във формата на кифличка.
8. Оставяме кифличките да втасат още един час.
9. След един час намазваме с жълтък и поръсваме с чубрица и сусам.
10. Печем 30 мин на 180 градуса във фурна със вентилатор.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Николай Киров от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване