Брашно класик 1 1/2 ч.ч.
Захар 3 1/2 ч.ч.
Яйца - 6 бр
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Какао - 3 с.л.
Краве масло - 125 гр
Бакплувер - 1 бр
Ванилия - 1 пак.
1. Трите яйца и трите жълтъка се разбиват заедно с 1 1/2 ч.ч. захар. Добавя се при непрекъснато бъркане 1 1/2 ч.ч. брашно, ванилията и бакплувера. Изсипва се в средна тава и се пече до готовност на 180 гр.
2. След изпичане се надупчва готовият блат с обратната страна на молив и се оставя да изстине.
3. От прясното мляко, 1 ч.ч. захар, кравето масло и какаото се приготвя сироп. На котлона се загряват продуктите и се бъркат до хомогенност.
4. Студеният блат се залива с горещия сироп и се оставя да изстине.
5. Трите белтъка заедно с 1 ч.ч. захар се разбиват на твърд сняг и се разполагат над сиропирания блат. По желание се запичат леко белтъците.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ