Курсове
Искаш ли нови знания и кулинарни приключения? Искаш ли да се научиш да месиш и печеш или да подобриш твоите умения в пекарството? Академия „Изпечи с любов“ е точното място! Всички курсове са създадени за любители-пекари като теб и ще ти помогнат да постигнеш винаги отличен резултат в кухнята.
Запиши се сега, местата са ограничени.
Всички курсове се провеждат в гр. София, ул. “Павлина Унуфриева” 4, Зала София Мел
Основи на печивата
Теория:
- Какво е брашно? – видове, типове, спецификация, характеристики
- Как се прави тесто?
- Видове тесто
- Какво е ферментация при тестото?
- Тесто с мая, с набухвател и без
Практически занимания:
- Приготвяне на две рецепти - с тесто и Фини кори в рамките на 5 часа.
Участниците получават:
- Дигитална брошура с теория и рецепти
- Готови продукти след курса
Групи:
- до 12 курсисти
Цена: 59лв. с ДДС
Начало:
- 10:00 часа
Рецепти:
- хляб и
- мини банички с фини кори София Мел
и 2 вида пълнеж - спанак и
сирене фета и с ябълков пълнеж
Дати:
* изображението
е илюстративно
Пица и фокача
Теория:
- Специфична теория въз основа на избрания курс
Практически занимания:
- Приготвяне на една или две рецепти от едно тесто в рамките на 5 часа.
Участниците получават:
- Дигитална брошура с теория и рецепти
- Готови продукти след курса
Групи:
до 12 курсисти
Цена: 69лв. с ДДС
Начало:
10:00 часа
Дати:
* изображението
е илюстративно
Дърпана баница
Теория:
- Специфична теория въз основа на избрания курс
Практически занимания:
- Приготвяне на една или две рецепти от едно тесто в рамките на 5 часа.
Участниците получават:
- Дигитална брошура с теория и рецепти
- Готови продукти след курса
Групи:
- до 12 курсисти
Цена: 69лв. с ДДС
Начало:
- 10:00 часа
Дати:
* изображението
е илюстративно
Занаятчийски хляб
Теория:
- Специфична теория въз основа на избрания курс
Практически занимания:
- Приготвяне на една или две рецепти от едно тесто в рамките на 5 часа.
Участниците получават:
- Дигитална брошура с теория и рецепти
- Готови продукти след курса
Групи:
- до 12 курсисти
Цена: 69лв. с ДДС
Начало:
- 10:00 часа
Рецепти:
- Царевичен хляб
- Хляб с БИО брашна от лимец
и пшеница
Дати:
* изображението
е илюстративно
Ритуални погачи и малки хлебчета „мъфенчета“
Теория:
- Специфична теория въз основа на избрания курс
Практически занимания:
- Приготвяне на една или две рецепти от едно тесто в рамките на 5 часа.
Участниците получават:
- Дигитална брошура с теория и рецепти
- Готови продукти след курса
Групи:
- до 12 курсисти
Цена: 79лв. с ДДС
Начало:
- 10:00 часа
Дати:
* изображението
е илюстративно
Кейк и бисвити
Теория:
- Информация за видовете брашна и тяхното приложение;
- Видове теста;
- Специфична информация и насоки при приготвяне на кейк и бисквити.
Практически занимания:
- приготвяне на паунд кейк;
- приготвяне на маслени пълнозърнести бисвити.
Участниците получават:
- Дигитална брошура с теория и рецепти
- Готови продукти след курса
Групи:
- до 12 курсисти
Цена: 79лв. с ДДС
Начало:
- 10:00 часа
Рецепти:
паунд кейк
хрупкави маслени бисквити
Дати:
Козунак и курабии
Теория:
- Специфична теория въз основа на избрания курс
Практически занимания:
- Приготвяне на две различни рецепти в рамките на 5 часа
Участниците получават:
- Дигитална брошура с теория и рецепти
- Готови продукти след курса
Групи:
- до 12 курсисти
Цена: 89лв. с ДДС
Начало:
- 8:00 часа
Рецепти:
- Козунак с локум и орехи
- Курабии или великденски
коминчета
Дати:
* изображението
е илюстративно
Професионално обучение за хлебари и пекари
Курсът се провежда в рамките на 10 дни и е с продължителност 100 часа.
Теория и практика:
- Включва 3 модула
- модул хлебарство
- модул закуски
- модул сладкарство
ПЕРИОД: - от 02.06.2025 до 11.06.2025
Групи:
- минимален брой курсисти 5
Цена: 999лв. с ДДС
Дати:
*изображението
е илюстративно
-
Ден 1
Суровини за производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия – основни и спомагателни (теория)
-
Ден 2
Теоретични основи на производството на хляб и хлебни изделия (теория)
-
Ден 3
Приготвяне на хляб и хлебчета (практика)
-
Ден 4
Технология на хлебните изделия (практика) – козуначени и кифлени изделия
-
Ден 5
Технология на хлебните изделия (практика) – гевречени изделия, милинки и тутманици
-
Ден 6
Технология на хлебните изделия (практика) – банично тесто
-
Ден 7
Технология на хлебните изделия (практика) – чабата, фокача, фугас, пица
-
Ден 8
Технология на сладкарските изделия (теория)
-
Ден 9
Сладкарските изделия (практика) – пандишпаново тесто, тесто с набухвател
-
Ден 10
Сладкарските изделия (практика) – маслено и медено тесто