Фокача на тиган с шунка, чоризо и моцарела


Други солени печива

Необходими продукти:

400 г брашно за баница София Мел
250 мл прясно мляко
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
10 г прясна мая
10 мл Слънчогледово олио
20 г краве масло
50 г чоризо
100 г шунка
100 г моцарела

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в прясното мляко с добавена щипка сол и захар. Добавят се 2-3 с.л. от брашното, сместа се разбърква и оставя на топло да шупне. Останалото брашно се поставя в купа, прави се кладенче в средата и се добавят останалата захар, сол, мазнината и втасалата мая. Замесва се меко тесто, покрива се в купата с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 1 час. Втасалото тесто се разточва на голям квадрат върху поръсен плот с брашно.

2. Разпределят се върху него нарязани на ситно шунка, чоризо и нарязана моцарела.

3. Сгъва се на плик, така че да се застъпят краищата и отново се разточва, като формата да не е по-голяма от тигана, в който ще се пече фокачата. Намазва се тиган с разтопено краве масло, поставя се фокачата, оставя се за около 15 минути да втаса малко и след това се пече на умерен огън за около 12 минути от всяка страна, като се обръща с помощта на дъска.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

09.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.