Банички с Точени кори на тиган


Баници и Други солени печива

Необходими продукти:


За тестото:
Около 500 г брашно София Мел Баница
300 мл. топла вода
1 чаена лъжичка оцет
2 чаени лъжички олио
1 и ½ чаени лъжички сол
50 г натурално пшеничено или царевично нишесте за разточване

За плънката:
400 г сирене
4 яйца
¼ ч.л. сода бикарбонат
Сол, ако сиренето не е достатъчно солено.

Мазнина за намазване на тигана, в която ще печете и още за корите.

Начин на приготвяне:

От изброените съставки за тестото, омесете меко, еластично, нелепнещо тесто. Оформете топчета от по 150 грама всяко. Подредете ги в тавичка поръсена с брашно и ги покрийте с чиста памучна кърпа. Оставете тестото да почива около 30 минути.

Загрейте оребрен тиган на средно-ниска температура.

Пригответе плънката, като смесите добре трите продукта.
От всяко топче разточете кора, с помощта на нишестето, за да не залепва тестото по точилката и плота.
Корите трябва да бъдат много тънки, почти да прозира през тях, но не трябва да се прекалява с разточването, за да не се скъсат. След разточването, всяка кора разрежете на две половини. Всяка част намажете с мазнина, с помощта на четка и поставете по средата от плънката. Затворете кората като плик за писмо от всички страни и след това направете правоъгълник, като прехлупвате дългите страни навътре.

Намажете отново с мазнината и поставете баничките върху загрятия оребрен тиган, които също сте намазали с мазнина. Печете баничките от двете страни, докато станат кафеникави и са добре изпечени и отвътре.
Сервирайте с кисело мляко.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

01.10.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.