Кекс с ябълки и канела


Сладкиши

Необходими продукти:

100 г София мел класик
60 г София мел пълнозърнесто
4 яйца
130 г захар
50 г олио
4 ябълки
настъргана кора от лимон
1/2 ч.л. канела
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Яйцата и захарта се разбиват поне 3 минути с миксер на високи обороти хубаво да побелеят и да стане пухкава смес.

2. Добавя се олиото и се разбива на високи обороти още една минута. След това се маха миксера и се продължава с дървена лъжица.

3. Прибавят се двата вида брашно с разбъркан предварително в тях бакпулвер. Бърка се внимателно с дървената лъжица, за да не спадне тестото.

4. Ябълките се изчистват и нарязват на едри по 1 см. парчета и се добавят към сместа.

5. Добавя се кората от лимон и канелата и се разбърква за кратко.

6. Пече се в намазнена тавичка на 180 градуса около 20-25 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Силвия Тодорова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

01.12.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.