


Маслени сладки с конфитюр
Дребни сладки
Необходими продукти:
600 г брашно София Мел Козунак
150 г кисело мляко
100 г масло
10 г сода бикарбонат
150 г мармалад
50 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Нарежете на кубчета маслото и го оставете да омекне на стайна температура. Всички останали продукти също трябва да бъдат със стайна температура.
Омесете тесто, като смесите брашното, бакпулвера, кубчетата масло и киселото мляко. Добре омесеното тесто се разделя на няколко топки, в зависимост от желаната големина на сладките.
Всяка от топките се разточва и разрязва на лентички. Всяка от тях се намазва с мармалад. Мармаладът може да бъде от шипки, сливи или друг по вкус. След което лентичките се навиват, но не повече от 2 пласта тесто едно върху друго, за да могат да се изпекат.
В тавичка се поставя хартия за печене и сладките се нареждат в нея. Пекат се за 15 минути в предварително загратя на 200 градуса фурна.
Щом се извадят от фурната се оставят да изстинат и по желание се поръсват с пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
