Надиплен хляб със сирена


Хлябове

Необходими продукти:

450 г брашно за баница София Мел
1 пакетче суха мая
150 мл топло мляко
40 г разтопено масло
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 яйце

За гарниране:
150 г краве сирене
125 г моцарела
100 г крем сирене
масло за намазване

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно със солта в купа.
В друг съд смесете мляко, мая и захар.

Изсипете ги при брашното като преди това направите кладенче, налейте маслото и добавете разбитото яйце.

Замесете меко и еластично тесто.
Сложете го в намаслена купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.

След това разточете на правоъгълна кора.

Намажете с разтопено масло, добавете натрошено сирене, моцарела и крем сирене.

Нарежете на квадрати. Сложете квадратите един върху друг като ги редувате и се стремите на образуват форма на венец.

Намажете с масло и покрийте с кърпа. Оставете да втаса за около 30 минути.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути.

По желание добавете късмети.

 

 

 

 

 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

15.11.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.