Щрудел с тиква и ванилов сос


Баници и Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
300 г Брашно София Мел Баница + за поръсване
1 с.л. оцет
1 с.л. олио
180 мл студена вода
1 щипка сол

За плънката:
600 г настъргана тиква
60 г орехи
60 г бисквити
1 ванилия
Канела, индийско орехче
40 г масло + масло за намазване
80 г захар за поръсване

За соса:
200 мл прясно мляко
200 мл сметана
2 жълтъка
1 ванилия
3 с.л. царевично нишесте
2-3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Направете тестото като смесите всички съставки, ако има нужда добавете още брашно. Тестото трябва да е меко и еластично. Оставете да почине за поне 30 минути като го покриете с фолио.
Загрейте тиквата в малко масло за да се изпари част от нейната вода, охладете.
Разделете тестото на 2 части и от тях направете възможно най- тънки кори. Първо разточете с точилка, сложете върху памучна кърпа и започнете да теглите корите.
Напръскайте с масло, поръсете със смесени бисквити, орехи, захар и подправки и сложете половината от тиквата.
Завийте корите и оформете рула. Изпечете като намажете с масло и поръсите със захар. По желание направете прорези.
Сервирайте с ванилов сос. За соса загрейте сметаната, част от млякото, захар и ванилия. Смесете жълтъци, останалото прясно мляко и нишесте и налейте към тях малко от горещата смес. Върнете всичко в касеролата и гответе докато се получи сос. Сосът трябва да е топъл при поднасяне.

Добър апетит!

/p>

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

25.11.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.