Сладкиш с ябълки


Сладкиши

Необходими продукти:

6 големи ябълки
1 чаша (200 мл) грис
1 чаша (200 мл) брашно
1 чаша (200 мл) захар
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче 125 г масло
канела

Начин на приготвяне:

1. Обелете и настържете ябълките. Всички останали съставки (с изключение на маслото) разбъркайте хубаво в купа.

2. В тавичка с диаметър 26 см (аз използвах хартия за печене) сложете една трета от сухата смес, а отгоре разпределете половината от ябълките и поръсете с канела. След това покрийте с втората част от сухата смес и отново пласт настъргани ябълки и канела. Отгоре нанесете последната третина от сместа с грис и накрая залейте всичко хубаво с разтопено масло.

3. С лъжичка направете малки дупки, за да попие маслото, и печете на 200 градуса около 30 минути. Охладеният сладкиш поръсете с пудра захар. Може да се гарнира с топка сладолед.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Radka Kancheva от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

31.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.