Домашни палачинки
Сладкиши
Необходими продукти:
4 яйца
прясно мляко-500мл
сол 2милиграма
захар 2 милиграма
сода 2 милиграма
ванилия 1 брой
брашно, колкото поеме
Начин на приготвяне:
Разбиват се добре яйцата. Прибавя се прясното мляко, солта, захарта и содата. Разбъркват се. Постепенно се прибавя брашното, при непрекъснато бъркане, докато сместта се получи с гъстота на боза. Палачинките се пекат най-добре на чугунен теган за палачинки. След изпичане се намазват с масло. Сервират се със сладко, мед, сирене.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Анна Несторова от Пловдив
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване