Сладкиш с тиква


Сладкиши

Необходими продукти:

200 грама пълнозърнесто брашно София Мел
3 средно големи яйца – М размер
100 милилитра олио
130 грама бяла захар
200 грама настъргана тиква
10 грама бакпулвер
10 грама цейлонска канела

 

Начин на приготвяне:

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на гъст крем.
Към него на струйка излейте олиото.
Добавете брашното, бакпулвера и канелата.
Разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Разпределете половината от сместа в тавичка с диаметър 16 сантиметра.
Отгоре разпределете настърганата тиква, а върху нея разпределете втората половина от кексовата смес.
Печете на 180 градуса за 2- минути.
Извадете сладкиша от фурната и го обърнете върху чиния с подходящ размер.
Поръсете с пудра захар и разрежете на парчета.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

05.02.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.