Сладкиш с тиква
Сладкиши
Необходими продукти:
200 грама пълнозърнесто брашно София Мел
3 средно големи яйца – М размер
100 милилитра олио
130 грама бяла захар
200 грама настъргана тиква
10 грама бакпулвер
10 грама цейлонска канела
Начин на приготвяне:
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на гъст крем.
Към него на струйка излейте олиото.
Добавете брашното, бакпулвера и канелата.
Разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Разпределете половината от сместа в тавичка с диаметър 16 сантиметра.
Отгоре разпределете настърганата тиква, а върху нея разпределете втората половина от кексовата смес.
Печете на 180 градуса за 2- минути.
Извадете сладкиша от фурната и го обърнете върху чиния с подходящ размер.
Поръсете с пудра захар и разрежете на парчета.
Приятен апетит!
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване