Козунак


Други сладки печива

Необходими продукти:

850 гр брашно София Мел Козунак
4 яйца
200 гр захар
300 гр прясно мляко
200 гр разтопено масло и олио
25 гр прясна мая
1 бр ванилия
1 жълтък за намазване
кора лимон
стафиди
белени бадеми

Начин на приготвяне:

1. Маята се размива с 200 г затоплено прясно мляко, 1 лъжица захар и 1 лъжица брашно. Оставя се да шупне.

2. Разбиват се яйцата, захарта, 100 г мляко, 150 г от маслото, ванилията и настъргана лимоновата кора.

3. Пресява се брашното. Прави се кладенче и в него се сипват маята и яйцата. Замесва се меко тесто. Измесва се много добре с 50 гр масло. Втасва 1 час.

4. Правят се козунаците.

5. Втасва отново 1 час, маже се с жълтъка, разтворен с малко лимонов сок.

6. Фурната се включва на 150 градуса и козунаците се слагат веднага.

7. Пекат се до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.