Курабийки
Сладкиши
Необходими продукти:
700 г София мел Екстра
200 г кисело мляко
170 г. захар
170 г. олио
1 пакетче ванилова захар
1 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
1. Погасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцата със захарта и ванилената захар. Добавете киселото мляко и олиото и разбъркайте. Започнете да прибавяте брашното по малко и замесете меко тесто.
2. Когато тестото е готово, късайте по малко и оформете топчета. Оваляйте всяко в захар и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.
3. Изпечете курабийките в загряна фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Великова

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
